Tel: 06 41 89 85 16

Ria Brinkman
Dorpsstraat
7468 CK, Enter
06 41 89 85 16
info@nainsysteemtherapie.nl

Ervaringen

Ervaringen bij Nain systeemtherapie

We leerden Ria kennen toen ze nog bij Mediant werkte, de laatste jaren in haar eigen praktijk. Ruim acht jaar hebben we zeer waardevolle hulp van haar mogen krijgen. Ria is zeer ervaren en deskundig en weet de negatieve dynamiek te ontrafelen, ze is erg doortastend en laat je zelf als persoon ook inzicht krijgen, waardoor er ruimte is voor innerlijke groei. Ze laat zien dat onverwerkte trauma’s invloed kunnen hebben in het hier en nu en dat  in plaats van het weg te stoppen, de nodige emoties er mogen zijn. We hebben de cursus “houd me vast” gevolgd waar we ook opnieuw veel inzichten kregen. Onze kinderen hebben ook twee keer met Ria een gesprek gehad, zodat ook zij de ruimte kregen hun verhaal of beleving te delen zonder ouder erbij. Dit heeft Ria ook goed en professioneel opgepakt en heeft de kinderen goed gedaan. Zo zorgt ze ook voor een goede balans in de gezinssituatie.

 

Ria…….je hebt ons leven verrijkt met veel kennis, inzicht, liefde en geduld. Dankjewel!

Bedankt voor deze mooie woorden maar wat er vooral ook was dat ik er heilig van overtuigd ben dat God jullie op mijn weg heeft gebracht. We samen het geloof delen en ik bij jullie belijdenis mocht zijn. We zijn samen naar de TPZ conferentie geweest. God gaat met jullie mee en zal bij jullie zijn en bij jullie kinderen, dat heb ik zo bijzonder mogen ervaren in onze contacten. Het heeft mij ook wederzijds veel gedaan ten goede. Echt dank voor jullie vertrouwen.

Lees meer »

Ik heb NET therapie ( Naratieve Exposure Therapie) bij Ria gedaan en wat heeft mij dat veel gebracht. Nieuwe inzichten en een betere versie van mijzelf. Ze neemt de tijd voor je en geeft je tijd die je zelf nodig hebt om dingen anders in te zien. Deze vrouw is zo fijn en stelt je erg op je gemak. Je mag zijn! Zoals ik haar noem mijn engel.

Lees meer »


Op advies van de praktijkondersteuner heb ik contact gezocht met Ria. Bij binnenkomst voelde het direct goed. Ik voelde me zo op mijn gemak bij haar!

Door haar open en zorgzame houding, luisterende oor en empathische houding durfde ik me bloot te stellen en te vertellen wat er in mijn relatie aan " niet pluis" dingen gebeurd waren. Ze adviseerde me een werkboek te gaan lezen over narcisme en de kwartjes vielen. Wat ik diep van binnen al wist werd met het lezen van dit boek bevestigd. Wat voelde ik me dom dat ik hierin was geluist, dat ik dit na al die jaren niet echt door had en vooral dat ik niet eerder de relatie beëindigd had. Ria wist me door een moeilijke periode te begeleiden. Ze gaf me wat ik nodig had, praktische tips, goede begeleiding, een luisterend oor, lieve, bemoedigende woorden en complimenten. Lieve Ria, wat ben ik blij dat ik bij jou terecht ben gekomen. Ik voel me sterker dan ooit, ken de valkuilen en weet hoe te handelen in de relatie met een narcistische ex. Er is nog werk aan de winkel, maar weet ook dat als ik het even niet meer zie ik een beroep op je kan doen en dat jij er me dan weer sterker uit doet laten komen.

Ria bedankt voor alles!

Lees meer »

Ria is een zeer professionele en empathische vrouw. Je voelt je meteen op je gemak bij haar. Ook heb je het idee dat ze heel snel de problemen ziet en er vervolgens heel kundig mee omgaat. Zelfs mijn man die zeer sceptisch is tegenover hulpverlening, vond Ria een fijne, super goede, niet zweverig vrouw, waar hij veel respect voor had. Al me al super aanrader!!

Lees meer »

Ria is een evenwichtig mens. Vriendelijk en bedachtzaam. In een paar sessies bracht ze me naar mijn kern en benoemde ze liefdevol een aantal pijnpunten. In de sessies daarna hebben we daar samen aan gewerkt. Na de sessies voelde ik me vrijer en een beetje meer mens. Door haar heb ik weer handvatten en weet ik dat ik mijn eigen weg mag gaan.

Lees meer »

Ongelofelijk hoe Ria mij en mijn vriend afgelopen jaar geholpen heeft verder te komen met de relatie problemen die er speelden. Samen kregen we de vinger op de zere plekken, patronen werden duidelijk en door oa kennis overdracht, gebruik van voorbeelden en doorvragen kregen we inzicht in onze valkuilen en tekortkomingen. We zijn elkaar veel beter gaan begrijpen! Daarnaast heeft Ria ons geholpen als samengesteld gezin inzicht te krijgen in wat er binnen ons systeem speelde en anders kon. Ria is heel praktisch ingesteld, eerlijk, toegankelijk en bijzonder open. Iemand waar je je op je gemak voelt en waarbij je je kwetsbaar op durft te stellen. Onlangs hebben we de therapie afgerond. We staan dicht bij elkaar en hebben veel vertrouwen in een fijne toekomst samen. We zijn er nog niet maar hebben voldoende handvatten en inzichten om er nu met z’n tweeën mee verder te kunnen!

Lees meer »

Ik heb zeer goede ervaringen met de behandeling. Zij weet precies op het juiste moment de juiste opmerking te maken, waardoor je in het gevoel wordt geraakt. Zij zorgt ervoor dat het heel vertrouwd is. Verder doet ze alles wat maar mogelijk is om te zorgen dat je de therapie krijgt die je nodig hebt. Door mijn behandeling is mijn vrouw nu ook onder behandeling van haar. Zij weet bij mijn vrouw ook de vinger op de zere plek te leggen zodat ze eindelijk echt goed geholpen wordt.

Lees meer »

Eigenlijk moest ik er niks van weten - maar de arts was er van overtuigd dat het het herstel van mijn vrouw heel erg zou helpen als wij samen met Ria gingen praten. Geen idee wat het in zou houden en met gemengde gevoelens, inclusief gepaste tegenzin, ging ik mee - niet dat ik toen zo'n grip had op mijn gevoelens maar ik wilde wel het beste voor haar.

Praten over mijn gevoelens was bepaald niet mijn ding en ik vind het verbazingwekkend hoe Ria een relatie en omgeving kon creëren om mij dat toch te laten doen. En gelukkig maar. Ze liet ons ervaren hoe we op een emotioneel niveau een band konden leggen met elkaar waardoor we als paar de grote uitdagingen waar we doorheen gingen, het hoofd konden bieden. Samen hetzelfde touw vinden en er in dezelfde richting aan trekken. Ik heb me nog nooit eerder zo diep verbonden gevoeld met mijn vrouw.

Terwijl de overige hulpverleners ervan overtuigd waren dat onze aanstaande internationale verhuizing de oorzaak was van onze problemen, wist ik dat het niet zo was. Ria bracht ons van het praktische niveau naar het gevoelsniveau eronder en al pratende kwamen we tot het punt dat we de verhuizing toch hebben gewaagd ondanks dat we hier nog niet klaar waren. Het was een gok, meer gebaseerd op ons vertrouwen in elkaar wat Ria met ons aan het bouwen was dan een rationele keuze (wat we normaal doen). Ria liet ons alle ruimte om die keuze te maken en hielp ons alleen om elkaars emotionele kant hiervan te verkennen. Het was spannend en het ging ook een aantal keren helemaal niet lekker tussen ons. Ria hielp ons met regelmatige sessies via Skype waardoor we dit tot een goed einde hebben kunnen brengen. Het is heel lastig om op afstand echt 'in' een gesprek te zitten en alles goed aan te voelen. Gelukkig is Ria zo kundig dat ik de afstand als heel minimaal ervoer.

Ze heeft ons geleerd hoe we weer met elkaar in contact kunnen komen als er iets gebeurt waardoor de relatie verstoord wordt - wat onvermijdelijk gebeurt. Nu vinden we elkaar vlot terug en kunnen samen de hele wereld aan!

Lees meer »

Ik werd er eigenlijk een beetje 'ingeluisd'....nu ben ik er heel dankbaar voor. Ik mocht de belangrijkste reis door mijn eigen leven beleven en ben dankbaar en blij dat Ria mij hierbij heeft begeleid. Ik was er met geen ander persoon aan begonnen. Door het vertrouwen wat ik in je had (en nog steeds heb) kon ik het toelaten mezelf en wat ik nog meer ben te vertrouwen. Ik dacht altijd dat ik al klaar was maar ben blij dat dit niet zo was. Jij hebt mij ongelofelijk veel geholpen en ik voelde mij altijd veilig bij jou! Dank je wel!!!!

Lees meer »