Tel: 06 41 89 85 16

Ria Brinkman
Dorpsstraat
7468 CK, Enter
06 41 89 85 16
info@nainsysteemtherapie.nl

Ervaring 2

Eigenlijk moest ik er niks van weten - maar de arts was er van overtuigd dat het het herstel van mijn vrouw heel erg zou helpen als wij samen met Ria gingen praten. Geen idee wat het in zou houden en met gemengde gevoelens, inclusief gepaste tegenzin, ging ik mee - niet dat ik toen zo'n grip had op mijn gevoelens maar ik wilde wel het beste voor haar.

Praten over mijn gevoelens was bepaald niet mijn ding en ik vind het verbazingwekkend hoe Ria een relatie en omgeving kon creƫren om mij dat toch te laten doen. En gelukkig maar. Ze liet ons ervaren hoe we op een emotioneel niveau een band konden leggen met elkaar waardoor we als paar de grote uitdagingen waar we doorheen gingen, het hoofd konden bieden. Samen hetzelfde touw vinden en er in dezelfde richting aan trekken. Ik heb me nog nooit eerder zo diep verbonden gevoeld met mijn vrouw.

Terwijl de overige hulpverleners ervan overtuigd waren dat onze aanstaande internationale verhuizing de oorzaak was van onze problemen, wist ik dat het niet zo was. Ria bracht ons van het praktische niveau naar het gevoelsniveau eronder en al pratende kwamen we tot het punt dat we de verhuizing toch hebben gewaagd ondanks dat we hier nog niet klaar waren. Het was een gok, meer gebaseerd op ons vertrouwen in elkaar wat Ria met ons aan het bouwen was dan een rationele keuze (wat we normaal doen). Ria liet ons alle ruimte om die keuze te maken en hielp ons alleen om elkaars emotionele kant hiervan te verkennen. Het was spannend en het ging ook een aantal keren helemaal niet lekker tussen ons. Ria hielp ons met regelmatige sessies via Skype waardoor we dit tot een goed einde hebben kunnen brengen. Het is heel lastig om op afstand echt 'in' een gesprek te zitten en alles goed aan te voelen. Gelukkig is Ria zo kundig dat ik de afstand als heel minimaal ervoer.

Ze heeft ons geleerd hoe we weer met elkaar in contact kunnen komen als er iets gebeurt waardoor de relatie verstoord wordt - wat onvermijdelijk gebeurt. Nu vinden we elkaar vlot terug en kunnen samen de hele wereld aan!